Organdonasjon

Etter at vi leste ett par innlegg hos nrk.no i forbindelse med bortgangen av et kjært familiemedlem og samboer for noen, samt en far som beskrev redningen for sin datter, kan man ikke annet enn føle medmenneskelighet og forstå hvorfor dette er posisjonen de har ovenfor dette temaet. Den sorgprosessen noen har viser samtidig at man også kan hjelpe noen som desperat behøver et nytt organ slik at de kan leve videre. Noe som naturligvis gir livet mer mening slik at man ikke føler seg så maktesløs.


Imidlertid, og her kommer brannfakkelen, som vi håper bidrar til at dere tenker dere om tre ganger før man går til skrittet å melde seg inn i dette registrert. Utenlands omsettes organer for en vanvittig pris på svartebørs. Et hjerte koster ca. kr1.000.000,-, ei lever kr1.325.000,- og en nyre kr 2.210.000,-. Bare for disse tre organene har du en “verdi” på ca. 4,5 millioner kroner. Da har vi fortsatt utelatt dine hender, øyne etc.


Om man registrerer seg i et slik register åpner man plutselig mulighetene for at man kan komme ut for en arrangert ulykke utenlands, hvis denne informasjonen er i feil hender. Dette kan også skje hjemme i Norge, men dette er da vår vurdering, noe mindre sannsynlig. Selv om det absolutt ikke kan utelukkes. I desperasjon kan mennesket være istand til ubegripelige gjerninger. Noen ganger også drevet av grådighet.


I tillegg har legene et annet dilemma om du skulle komme utenfor en alvorlig ulykke. Når treffer døden inn? Altså at man blir erklært død. Da stiller man legene i en bortimot umenneskelig situasjon og de må innta rollen som Gud. Skal man forsøke litt til eller skal man begynne redningsoperasjonen av organene slik at flest mulig av de er inntakt. Skal man legge ett slikt enormt press på et annet menneske burde den avgjørelsen være meget veloverveid.


Vi nordmenn har en tendens til å være (nesten grenseløst) naive fordi vi ikke kan forstå at andre kan tenke enn oss selv. Derav håper vi at dette innlegget kan være til ettertanke, samt at man foretar grundige refleksjoner før man tar avgjørelsen om at man registrerer seg til dette formålet. At man inderlig ønsker hjelpe er helt naturlig, samtidig er man også ansvarlig for sin egen sikkerhet.

EDIT:

Det er sjelden jeg personlig har følt et kraftigere raseri enn i morrest da innboksen ble sjekket og var kommet en beskjed i fra en bruker av dette forumet (diskusjon.no). Dette var i forbindelse med organdonasjon og nedenfor vil dere finne en link til et intervju med Dr. Byrne. Hvordan staten kan tillate seg påta rollen som Gud evner hverken jeg eller noen andre i AnArv forklare. Intervjuet er 1t15m. For dem som har dårlig tid er det tilstrekkelig at man ser de første 15 minuttene.

Som dere vil se av den forrige posten vår (diskusjon.no) i denne tråden hadde jeg fortalt mine nærmeste om at de skulle “trekke ut kontakten” om jeg ble erklært hjernedød fordi jeg følte det var min moralske og etiske plikt som menneske at man hjelper et annet om man har muligheten. Når dette nå viser seg at dette er umulig for leger at de kan fastslå er det ikke mulig at man kan reagere med annet enn forakt. Ikke fordi legene utfører jobben sin (da det kan godt være at de faktisk var/er like uvitende om dette som oss), men utelukkende fordi noen sitter på denne informasjonen som blir brukt som et instrument for at man kan mislede og utnytte andre menneskers samvittighet.

Dette burde også vekke flere av dere til livet som konstant hevder at vi driver propaganda og er drevet av konspirasjonsteorier. Om dette var tilfellet ville vi ikke forandret standpunkt om nye bevis som kan dokumenteres ble forelagt oss. Er det virkelig noen som ikke tror at staten kan mislede oss på andre områder når det her viser at de kan narre oss til å avslutte livet?

Videre er det vært at man nevner at Folkehelseinstituttet ble grunnlag av Rockefeller. Det er åpenbart hvilken katastrofe dette er for oss. Intensjonene er alt annet enn hva du tror. Det hjelper ikke at menneskene som jobber i disse institusjonene er fantastiske mennesker, hvis hva de blir opplært til tjener et annet formål. 

Og til deg som sendte oss denne informasjonen; vi er deg evig takknemlig!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s